• Нд. Вер 29th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Рівне приєдналося до проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства»

Тра 28, 2024

Рівне стало учасником важливого проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства», який організований Фондом Народонаселення ООН в Україні (UNFPA Ukraine).

За результатами конкурсного відбору нових міст та громад для участі у проєкті на 2024-2026 роки, Рівне увійшло до числа восьми міст, що були відібрані з 33 претендентів.

Про це повідомили в Рівненській ОВА.

Упродовж наступних років, місто буде активно підтримувати та розвивати систему протидії та запобігання гендерно зумовленому та домашньому насильству.

Співпраця з обраними громадами передбачає всебічну допомогу для розбудови та підтримки муніципальної системи запобігання та протидії насильству. Це включає такі напрями діяльності:

  • Налагодження координації та взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству на місцевому рівні.
  • Створення та забезпечення діяльності спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб, зокрема притулків, денних центрів, кризових кімнат.
  • Комплексна та спеціалізована підготовка фахівців з відібраних громад і вивчення досвіду інших міст України у даній сфері.
  • Організація інформаційних кампаній щодо запобігання та протидії насильству серед мешканців громади, зокрема серед дітей та молоді.

Проєкт «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» розпочав свою діяльність у травні 2020 року і наразі включає 53 громади України. Щороку UNFPA обирає нові громади для партнерства у межах конкурсу, реалізуючи цей проєкт у співпраці з Міністерством соціальної політики України за підтримки урядів Канади та Великої Британії.

Важливість цього проєкту важко переоцінити, адже він сприяє створенню безпечного середовища для всіх громадян та надає необхідну підтримку постраждалим від насильства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *