• Сб. Вер 21st, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

На Рівненщині створять інклюзивний простір для дітей з інвалідністю

Сер 8, 2024

У Березному з’явиться спеціальне місце для дітей з особливими потребами, де вони зможуть гратися, вчитися та розвиватися.

Березнівська міська рада спільно з фахівцями місцевої бібліотеки розробили проєкт “БібліоАртиК”, який буде розташований на базі бібліотеки.

Новий інклюзивний простір пропонуватиме дітям різноманітні заняття, зокрема:малювання, ліплення, ігри з ляльками. Ці активності сприятимуть покращенню самопочуття дітей та їхньому спілкуванню з іншими.

Також будуть організовані тренінги для батьків вимушених переселенців, які виховують дітей з інвалідністю.

Проєкт спрямований на допомогу дітям з особливими освітніми потребами з родин, що постраждали від війни, у їхній адаптації до нових умов.

За словами голови Ради ВПО при Рівненській ОВА Олесі Бабушкіної, у громаді є щонайменше 230 дітей з особливими потребами, як серед місцевих жителів, так і серед ВПО.

Мистецтво лялькового театру та творчість будуть важливими інструментами для зниження напруги.

Проєкт передбачає використання різних технік підходу:

  • бібліопоказ у ляльковому театрі з елементами гри-діалогу
  • мистецька АРТ-лабораторія

Це дозволить дітям розвивати навички дрібної моторики через майстер-класи.

Проєкт “БібліоАртиК” став одним із 20 переможців конкурсу грантів «Culture Helps / Культура допомагає» серед понад пів тисячі заявок.

У серпні Березнівська бібліотека отримала фінансування в сумі 5 тисяч євро.На ці кошти буде проведено ремонт, придбано необхідні меблі та обладнання для занять, а також куплено переносний пандус, що покращить доступність закладу.

Таким чином, Березнівська громада зробила важливий крок до створення сприятливих умов для дітей з особливими потребами, допомагаючи їм інтегруватися в суспільство та розвиватися в безпечному та підтримуючому середовищі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *