• Сб. Вер 21st, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Рівне працює над енергонезалежністю

Сер 16, 2024

У Рівненській громаді пропрацьовують усі можливі варіанти вироблення електричної та теплової енергії в умовах агресії росії.

Як повідомили в Рівненській міській раді, обстріли енергосистеми ставлять під загрозу повноцінне проведення опалювального сезону, тож за дорученням виконувача обов’язків міського голови Рівного Віктора Шакирзяна, в громаді здійснюють реальні кроки до повної енергонезалежності.

Їх презентували депутатам Рівненської міської ради під час депутатського дня.

У Рівному активно реалізується унікальний проект з встановлення п’яти когенераційних електростанцій, загальна потужність яких складає 50 МВт розподіленої генерації. Когенераційні установки — це обладнання, яке одночасно виробляє електроенергію та тепло, використовуючи газопоршневі й газотурбінні двигуни, тобто перетворює газ на електроенергію.

Це відкриє нові можливості для Рівного та зробить його вагомим гравцем на енергетичній мапі України.

«На даний момент тривають роботи зі встановлення та запуску нових когенераційних установок, які зможуть забезпечити до половини електроенергії, необхідної місту, власним виробництвом. Це підвищить енергетичну незалежність Рівного та сприятиме його економічному розвитку. Головним завданням є якнайшвидший запуск вже наявних когенераційних установок та пошук нових можливостей для впровадження альтернативних джерел енергії», – наголошує виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян.

Також розпочинається реалізація проекту “Сонячні електростанції на дахах закладів освіти”. Це дозволить встановити сонячні панелі на покрівлях 9 навчальних закладів Рівненської громади.

Таким чином сонячні електростанції генеруватимуть електроенергію, якою забезпечуватимуть самі заклади освіти й передаватимуть надлишок в загальну мережу, підтримуючи її стабільність.

Реалізація цього проекту допоможе уникнути переривань у навчальному процесі під час дефіциту електроенергії, а також виведе громаду на шлях максимальної енергонезалежності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *