• Сб. Вер 21st, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

На Рівненщині відбувся вже третій адаптаційний захід для ветеранів – «Вараський ГАРТ»

Вер 15, 2024

Рівненщина продовжує підтримувати ветеранів. «Вараський ГАРТ» став уже третім у серії заходів, спрямованих на соціальну адаптацію захисників та їхніх родин.

Про це повідомили в Рівненській ОВА.

«Дякую усім, хто взяв участь у проведенні заходу соціальної адаптації ветеранів війни та їх сімей «Вараський ГАРТ». Сьогодні, коли сотні воїнів повертаються додому, є потреба допомогти їм адаптуватися до мирного життя, підказати, як знайти роботу чи відновити здоров’я. Тому і важливо презентувати ці можливості для якісного переходу з військової служби до цивільного життя», – звернулася до присутніх заступниця голови ОДА Людмила Шатковська.

На території Вараського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю діяли різноманітні локації за певним спрямуванням:

  • навчання, працевлаштування, ветеранський бізнес;
  • ментальне здоров’я та соціально-психологічна підтримка;
  • адаптивний спорт, рухова активність, фізкультурно-спортивна реабілітація.

Для мам та дружин захисників організували окрему зону спілкування «Маємо жити».

На спортмайданчику відбулися змагання за участю ветеранів та жителів громади на підтримку захисників, які вважаються зниклими безвісти або знаходяться в полоні.

Для дітей працював ігровий майданчик. Була представлена спецтехніка, де кожен охочий міг спробувати себе у ролі військового, рятувальника чи поліцейського.

Захід став платформою для спілкування, обміну досвідом та отримання необхідної підтримки. Були присутні ветерани, їхні родини, представники усіх громад Вараського району.

«Вараський ГАРТ» став третім адаптаційним заходом для ветеранів та членів їхніх родин. До цього відбулися «Дубенська сила» та «Сарненська звитяга». Наступним таку акцію проведе обласний центр. Продовжуємо на Рівненщині підтримувати і соціалізовувати ветеранів», – зазначив начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *