• Сб. Вер 28th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

На Рівненщині представили каталог українських виробників техніки

Вер 27, 2024

Громади Рівненщини потребують 372 одиниці колісної техніки.

Зокрема, не вистачає 106 машин комунальної спецтехніки, 75 авто для медзакладів та 68 шкільних автобусів.

Повністю укомплектувати регіон цією технікою можуть українські виробники.

Про це йшлося під час презентації в Рівненській ОВА каталогу українських виробників техніки в межах політики “Зроблено в Україні”.

До участі долучились представники уряду, народні депутати, керівники Федерації роботодавців та Асоціації міст України й голови громад області.

“Купуючи українське, кожен з нас збільшує доходи громади й держави, допомагає створювати робочі місця, а місцевим підприємствам – отримувати нові замовлення. Особливо важливо підтримати національного виробника зараз, адже це наповнює бюджет й фінансує наші збройні сили”, – сказав начальник ОВА Олександр Коваль.

У каталозі представлені 32 виробники з 14 областей та загалом 255 одиниць техніки. Це і громадський транспорт, комунальні машини, спецтехніка, навісне обладнання. Завантажити каталог можна онлайн за посиланням.

“Розвиваючи українського виробника – посилюється стійкість нашої економіки. Особливо це стосується публічних закупівель, бо на сьогодні рівень імпорту в таких операціях складає 38%. Тобто за гроші держави і громад фактично фінансуються економіки інших країн. Тож нині працюємо саме над стимулюванням споживачів вітчизняної продукції”, – зазначив автор законодавства про локалізацію, народний депутат України Дмитро Кисилевський.

“Зроблено в Україні” стає основою економічної політики держави і стимулює розвиток місцевих підприємств. На цьому наголосив заступник міністра економіки України Андрій Телюпа.

Нагадаємо, у лютому 2024 року Президент Володимир Зеленський оголосив про запуск нової економічної політики “Зроблено в Україні”. Вона покликана сприяти розвитку внутрішнього виробництва, залученню інвестицій в реальний сектор економіки і збільшенню несировинного експорту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *