• Вт. Кві 30th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Фахівці назвали 6 продуктів, що здатні знизити артеріальний тиск

Лют 5, 2022

Високий кров’яний тиск не можна ігнорувати, оскільки він збільшує ризик серцевого нападу або інсульту. Існують загальні рекомендації для зниження тиску: збалансоване харчування з низьким вмістом солі, регулярні фізичні вправи, підтримання здорової ваги, відмова від куріння та обмеження вживання алкоголю. Існують продукти, які здатні швидко знизити тиск. Їх ефективність доведена дослідниками. Про це пише https://health.nv.ua/.

Морква корисна не тільки для очей. Зокрема, як показали дослідження, морквяний сік допомагає знизити систолічний та діастолічний кров’яний тиск.

Вчені з’ясували, що низький кров’яний тиск при дієті з високим вмістом овочів гіпотетично може бути пов’язаний із вищим вмістом харчових волокон, рослинного білка, глютамінової кислоти та низки вітамінів. Більш ранні дослідження вегетаріанців та м’ясоїдів показали, що рівні артеріального тиску були нижчими у людей, які повідомляли про вегетаріанську дієту порівняно з тими, хто їв м’ясо.

Банани містять багато калію – мінералу, який має надзвичайно важливу роль у лікуванні гіпертонії. Один банан середнього розміру містить близько 422 міліграм калію. За даними Американської кардіологічної асоціації, калій зменшує вплив натрію та знімає напругу в стінках судин.

Чорний шоколад теж здатен знижувати тиск. За результатами досліджень, до яких було залучено більше як тисяча осіб з’ясувалося, що темний шоколад (50-70% какао), знижує кров’яний тиск у всіх учасників, але особливо в людей із гіпертонією.

Лікарі радять з’їдати щодня якісний чорний шоколад – один квадратик або шматочок вагою не більше ніж 30 грамів.

Згідно з дослідженням африканських учених, артеріальний тиск можна знизити, випивши буряковий сік. У людей, які випили близько однієї склянки бурякового соку, спостерігалося короткочасне зниження артеріального тиску. Таким чином якщо у вас існує проблема високого кров’яного тиску, ви можете виправити ситуацію, випивши при цьому склянку бурякового соку щодня, додавати буряки в салати або готувати овочі як корисний гарнір.

Дослідники порівняли вплив яблук та ківі на людей зі злегка підвищеним кров’яним тиском. За їхніми результатами, три ківі на день протягом кількох тижнів є ефективним засобом зниження як систолічного, так і діастолічного артеріального тиску, порівняно з вживанням одного яблука на день протягом того ж періоду. Ківі також багаті вітаміном С, який може значно покращувати показники артеріального тиску. Його варто додавати у будь-який обід або смузі.

Люди часто використовують часник при підвищеному кров’яному тиску, високому рівні холестерину або інших проблемах з артеріями. На це є свої причини. Згідно з дослідженнями, часник збільшує вироблення в організмі оксиду азоту, який допомагає розслабити гладкі м’язи та розширити кровоносні судини. Ці зміни можуть зменшити артеріальний тиск. Крім того, часник може покращити смак багатьох пікантних страв, включаючи печеню, супи та омлети. А використання часнику замість солі може ще більше зміцнити здоров’я серця.

Джерело: 7dniv.rv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *