• Пт. Кві 26th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

У Рівному фольклор поєднають із джазом

Лип 17, 2021

Міжнародну резиденцію «ART JAZZ School 2021» для джазових музикантів, вокалістів та виконавців етнічного фольклору проведуть у Рівному в другій половині серпня. Захід анонсували 9 липня організатори традиційного фестивалю «ART JAZZ».

Як розповіла арт-директорка фестивалю «ART JAZZ» Олена ШУЛЬГА, новий проєкт втілюється завдяки грантовій підтримці Українського культурного фонду. Тому для музикантів та вокалістів участь у ньому буде безкоштовною. Організатори забезпечують житлом та обідами. У рамках джазової резиденції відбуватимуться лекції та майстер-класи від відомих музикантів з України, Польщі та Німеччини.

Простір, який об’єднає викладачів та молодих митців діятиме в інституті мистецтв РДГУ на вул. Хвильового. Партнери проєкту – РДГУ та рівненський ПДМ.

– Ми прагнемо створити колаборації, де фольклор Полісся буде загортатися в джазову обгортку, – наголосила Олена Шульга. – Виконавці будуть навчатися і багато експериментувати. Нові композиції, які «народяться» під час школи, гості фестивалю зможуть почути 27 і 28 серпня на гала-концерті в парку ім. Т. Г. Шевченка. Такий же великий виступ буде і в Луцьку. А ще поціновувачів джазу чекають інші концерти упродовж фестивальних днів (19-28 серпня).

До участі в міжнародній школі джазу запрошують студентів з середніх та вищих освітніх музичних закладів із кафедр джазової музики, джазового вокалу та фольклорного співу. А також молодих музикантів та вокалістів, які працюють у цих стилях. Вік учасників – 17-30 років. Щоб долучитися, потрібно буде заповнити анкету та надіслати відеозапис гри на музичних інструментах або співу.

Подати заявку можна через сайт резиденції: http://artjazzschool2021.tilda.ws/

Отож відбір учасників міжнародної джазової школи стартував і триватиме до 30 липня. До 3 серпня організатори відберуть 40 учасників. А з 19 серпня стартує навчання.

Джерело: 7dniv.rv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *