• Ср. Тра 15th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Рівняни можуть орендувати засоби реабілітації безкоштовно

Бер 28, 2021

Третій рік поспіль (конкретніше – з 2018-го) забезпечення громадян протезно-ортопедичними виробами та технічними засобами реабілітації (ТЗР) реалізують на підставі медичних рекомендацій згідно з дво- і тристоронніми договорами, укладеними між управлінням праці та соціального захисту населення та обраними заявниками заводами-виробниками таких засобів.

Ці зміни створюють адресний підхід при забезпеченні осіб ТЗР, взаємний контакт сторін під час замовлення виготовлення та здійснення оплати за це виготовлення.

Торік до управління праці та соціального захисту населення Рівненського міськвиконкому звернулося 1123 громадян (серед них – 183 вперше), яким видано 4179 направлень для подальшого замовлення виготовлення ТЗР.

За рахунок коштів державного бюджету, виділених на відповідні цілі (8 мільйонів 453 тисячі гривень) у 2020 році 564 особи отримали 1563 протезно-ортопедичних вироби та технічні засоби реабілітації.

Також цим Порядком передбачено відшкодування вартості самостійно придбаних спеціальних засобів спілкування та обміну інформацією. У минулому році 29 особам з інвалідністю І, ІІ групи по зору та 23 особам з інвалідністю по слуху проведено відшкодування вартості самостійно придбаних ними технічних засобів реабілітації – мобільних телефонів на суму 165,8 тис. грн, з них для осіб з інвалідністю по зору – 93,2 тис. грн та по слуху – 72,6 тис. грн.

Оскільки дія Порядку стосується окремих категорій громадян, а саме осіб з інвалідністю, на жаль, осторонь залишаються громадяни похилого віку та ті, у кого виникла потреба в тимчасовому користуванні засобами реабілітації.

Джерело: 7dniv.rv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *