• Сб. Вер 21st, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

У Смизькій громаді працює соціально-медичний хаб: надає допомогу та навчає місцевих жителів

Вер 8, 2024

Майже два місяці у Смизькій громаді функціонує новий соціально-медичний хаб, створений завдяки мікрогранту в рамках програми “Конкурс Мікрогрантів 2024/UA-DZ – Добре Врядування – Проєкти 2023” від Фонду міжнародної солідарності.

Про це повідомили в Рівненській ОВА.

Проєкт отримав 10 тисяч євро фінансування від Польщі та 3 тисячі євро співфінансування від громади. Хаб базується на площі 131 квадратний метр у приміщенні колишньої лікарні, де раніше був розташований пункт екстреної медичної допомоги. Ремонт, меблі та необхідний інвентар забезпечили комфортні умови для надання послуг.

Соціально-медичний хаб обслуговує понад 8 тисяч мешканців із 14 населених пунктів громади. У ньому проводяться безкоштовні тренінги з надання першої медичної допомоги для місцевих жителів, а також організовуються заходи з ментального та фізичного здоров’я.

«Першими слухачами лекцій стали тренери місцевого футбольного клубу “Єврошпон-Смига”, а потім – місцеві пожежники, які підвищили знання у сфері надання першої допомоги», – повідомляють у селищній раді.

Навчання проводитимуть і для школярів. За перший місяць роботи хабу понад 50 осіб опанували навички домедичної допомоги.

У хабі планують ввести посаду психолога, створити ресурсну кімнату для вагітних та надавати приміщення для виїзних лікувально-діагностичних послуг, зокрема для стоматологів, гінекологів та окулістів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *