• Пн. Вер 30th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

В обласній бібліотеці запрацював сервіс перекладу жестовою мовою

Вер 30, 2024

Інклюзивні послуги для своїх відвідувачів продовжують впроваджувати в Рівненській обласній бібліотеці.

Тепер тут став доступний новий сервіс перекладу жестовою мовою – «Сервіс УТОГ – 24/7», який дозволяє людям з порушеннями слуху легко спілкуватися та отримувати інформацію в будь-який час.

Як повідомили в Рівненській обласній раді, це інноваційна система від Всеукраїнської громадської організації осіб з інвалідністю «Українське товариство глухих», яка надає цілодобовий дистанційний відеозв’язок з професійними перекладачами жестової мови. Послуга працює завдяки угоді, яку уклала бібліотека та УТОГ.

Річ у тім, що коли людині з порушенням слуху пропонують писати про свої потреби на папері це незаконно та неетично, і якщо вона формулює свою думку письмово – її важко зрозуміти.

Особливо тоді, коли вона намагається передати складні речення. Жестова мова має свою семантику та інший порядок слів, тому виникає проблема з комунікацією.

Щоб скористатися послугою, відвідувачу необхідно звернутися до відділу статистики та реєстрації користувачів на першому поверсі бібліотеки.

Після сканування QR-коду можна вибрати зручну програму для відеозв’язку (Viber або WhatsApp) та підключитися до перекладача.

В бібліотеці зазначають, що сервіс допоможе подолати комунікативні бар’єри та забезпечити рівні умови для людей з порушенням слуху.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *