• Нд. Вер 29th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

На Рівненщині фахівці з усієї України навчалися інтегрувати жителів деокупованих територій

Вер 29, 2024

У зв’язку з триваючою агресією держави-окупанта, питання підготовки кадрів у сфері утвердження національної та громадянської ідентичності є особливо актуальним. Саме тому Міністерство молоді та спорту України продовжує активну роботу з підвищення кваліфікації фахівців, відповідальних за утвердження національної ідентичності.

Як повідомили в Рівненській ОВА, днями у Рівному вдруге успішно реалізована програма підвищення кваліфікації «Нація єдина: інтеграція та підтримка населення з деокупованих територій».

У програмі взяли участь 35 представників структурних підрозділів молоді та спорту обласних адміністрацій, молодіжних центрів й інститутів громадянського суспільства.

Програма передбачала підготовку фахівців, які працюватимуть із цивільним населенням, що перебувало на тимчасово окупованих територіях України.

Учасники навчання отримали як теоретичні знання, так і практичні навички, зокрема у сферах протидії російській пропаганді та розвитку медіаграмотності.

“Ця програма – це не просто навчання, це інвестиція в майбутнє нашої країни. Це програма про підготовку фахівців, які зможуть ефективно працювати з населенням деокупованих територій, допомагати їм адаптуватися до нових умов і відчути себе частиною великої української родини”, – зазначила заступниця начальника Управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА Наталя Чигир.

Ключовими темами програми стали:

  • Робота з населенням з деокупованих регіонів;
  • Використання інструментів інформаційно-психологічних операцій для протидії пропаганді та маніпулюванню свідомістю;
  • Колективна травма, ментальне здоров’я, соціальна адаптація;
  • Методи подолання кризових ситуацій у роботі з населенням.

Особливу увагу приділили напрацюванню інструментів для зміцнення української національної та громадянської ідентичності серед мешканців деокупованих територій.

Захід організували Міністерство молоді та спорту України, Управління молоді та спорту Рівненської ОДА спільно з Національним університетом «Острозька академія».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *