• Чт. Жов 24th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

За матеріалами СБУ Рівненщини повідомлено про підозру організатору схеми ухилення від мобілізації

Жов 24, 2024

За матеріалами Служби безпеки повідомлено про підозру організатору схеми для ухилянтів, який разом зі своєю спільницею  – працівницею Рівненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки допомогали чоловікам призовного віку уникнути мобілізації.

За матеріалами справи, організатором корупційної схеми є мешканець Рівненського району, який залучив до протиправної діяльності працівницю ТЦК.

Співробітники СБУ регіону ліквідували протиправну оборудку у вересні цього року та затримали працівницю військкомату «на гарячому» під час отримання нею 10 тисяч доларів США від «клієнта». Фігурантці було повідомлено про підозру у одержанні неправомірної вигоди.

За даними слідства, у червні п.р. фігуранти отримали 3000 доларів США від мешканця Здолбунова за оформлення тимчасового посвідчення військовозобов’язаного.

Згодом, організатор схеми разом зі своєю спільницею, маючи широке коло знайомств серед посадовців медико-соціальних експертних комісій, пообіцяли «ухилянту» оформити фіктивну групу інвалідності.

Загалом задокументовано, що лише від одного свого «клієнта» зловмисники отримали 13 тисяч доларів США.

Наразі організатору схему також повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст.369-2 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди).

Санкція статті передбачає  покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з конфіскацією майна.

Заходи з викриття та документування злочину здійснювали співробітники Управління СБУ в Рівненській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *