• Чт. Жов 24th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

На Рівненщині реалізовуватимуть проєкт USAID щодо зміцнення громадського здоров’я

Жов 24, 2024

Робочу зустріч із презентації проєкту USAID Ukraine – USAID Україна Розбудова стійкої системи громадського здоров’я провели на Рівненщині.

Представили ініціативу для голови обласної координаційної ради з питань громадського здоров’я, першого заступника голови ОДА Сергія Подоліна, директора Департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення РОДА Олега Вівсянника, гендиректора Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб, головного санітарного лікаря області Романа Сафонова.

«Головна ціль проєкту – посилити спроможність громад запобігати, виявляти та реагувати на загрози громадському здоров’ю. Тому плануємо надати міжнародну технічну допомогу в посиленні міжсекторної координації між обласним рівнем та громадами Рівненщини в розбудові громадського здоров’я», – зазначила директорка регіональних програм Проєкту Марʼяна Возниця.

Важливо, що одним з напрямків роботи проєкту є розширення точок доступу до послуг з ментального здоров’я. Сергій Подолін висловив сподівання, що співпраця усіх партнерів в області у рамках проєкту сприятиме розбудові системи громадського здоровʼя.

«Продовжуємо впроваджувати на Рівненщині Всеукраїнську програму ментального здоров’я. Переконаний, що проєкт USAID стане вагомим внеском у формування якісної системи психосоціальної підтримки населення у громадах. Адже одним із пріоритетних завдань на місцях є турбота про здоров’я людей, зокрема ментального», – прокоментував Сергій Подолін.

Партнерами проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» є МОЗ, Центр громадського здоров’я України, центри контролю та профілактики хвороб, Координаційний Центр з ПЗ КМУ, Рівненська обласна координаційна рада з питань громадського здоров’я, територіальні громади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *