• Вт. Кві 30th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Росія реалізовує гібридний сценарій щодо окупації Білорусі: інтеграція чи втрата суверенітету

Вер 22, 2021

Під час останньої зустрічі Путіна та Лукашенка у Москві було обговорено та затверджено сценарій глибокої інтеграції Республіки Білорусь.

Черговий російський гібридний сценарій щодо Білорусі набирає обертів. І якщо для В. Путіна це черговий «подарунок» для виборців у вигляді омріяного союзу двох держав та символ «мудрого правління диктатора», то для О. Лукашенка – це є фактична здача суверенітету країни.

Подробиці плану інтеграції, яку обговорюють «правителі» протягом декількох років, так і не відомі, бо «союзні сценарії» жодного разу не були оприлюднені. За даними ЗМІ, відомо лише, що Мінськ та Москва узгодили всі 28 інтеграцій держав, а підписання відповідних документів заплановано на 4 листопада. Політичний експерт Олександр Класковський констатує: “Словом, той набір, який фактично ставить хрест на білоруському суверенітеті”. Він зазначає, що зважаючи на різницю між рівнями впливу і потужності двох країн, така інтеграція означатиме “повне підпорядкування Білорусі Кремлю”.

Впродовж 20 років перемовин, білоруський самопроголошений Президент критикував російські наміри й намагався неабияк маніпулювати і тримати баланс між Росією і Заходом, але минулорічні вибори змінили все. Невизнання президенства, масові протести, санкції з боку Європи та Заходу змусили Білорусь «довіритися» Росії. Кремль не шкодував ні грошей, ні теплих слів підтримки режиму Лукашенка, а тому це стало останньою надією збереження білоруської влади. Саме підписання союзних програм є гарантією того, що Білорусь і надалі залишатиметься у сфері російського впливу.

Джерело: «Укрінформ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *