• Нд. Кві 28th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

За матеріалами СБУ Рівненщини 6,5 років за ґратами проведе житель Вараського району, який шпигував за північним кордоном України

Жов 10, 2023

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав агент білоруського КДБ, якого було затримано у результаті контрдиверсійних заходів на півночі України.

Зловмисником виявився громадянин білорусі, який має посвідку на постійне проживання в нашій державі і тривалий час мешкає на Рівненщині.

Встановлено, що у поле зору білоруського КДБ він потрапив як колишній командир підрозділу десантно-штурмових військ радянського союзу, де брав активну участь у бойових діях в Афганістані.

Завданням агента був збір даних про оборону північних кордонів нашої держави та маршрути переміщення військової техніки.

Співробітники СБУ затримали ворожого поплічника за місцем його проживання, під час чергової спроби передачі розвідданих до рб.

Для виконання розвідзавдань на Рівненщині він обходив прикордонну територію і спостерігав за переміщенням Сил оборони.

Вироком Зарічненського районного суду зловмисника визнано винним у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних сил України чи інших збройних формувань України). Йому призначено 6,5 років тюремного ув’язнення.

За процесуального керівництва обласної прокуратури підготовлено скаргу на вирок суду першої інстанції до Рівненського апеляційного суду з вимогою збільшити термін ув’язнення.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Рівненській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *