• Пн. Тра 13th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Жителька Дубенщини втратила на продажі кросівок 10 тисяч гривень

Жов 29, 2023

27-річна жителька села Ільпибоки колишнього Демидівського району вирішила продати дитяче взуття.

Як повідомили в поліції, жінка попередньо розмістила оголошення на одному із безкоштовних сайтів, а для зручності — вказала номер банківської картки чоловіка, на яку й очікувала отримати оплату.

“Вже через п’ять хвилин через один із месенеджерів з нею сконтактував потенційний «покупець». Обговоривши всі деталі угоди «купівлі-продажу», жінці запропонували оформити послугу «безпечної доставки». Продавчиня погодилась і для отримання оплати перейшла за посиланням, яке надіслав “покупець”. Втім, не змогла самостійно підтвердити операцію з доставки, тож вирішила скористатися допомогою адміністратора, послуги якого пропонувались в діалоговому вікні сайту”.

Через декілька хвилин жінці зателефонував «працівник» банку та попросив ввести цифрову комбінацію для підтвердження послуги.

Як виявилося, жінка опинилася на фішинговому сайті, а шахрай отримав повний доступ до банківського рахунку. Відтак, замість очікуваного прибутку із картки зникло 9500 гривень.

За фактом шахрайства, вчиненого шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 4 статті 190 КК України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *