• Пн. Тра 6th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

В Україні поширюють фейкове відео: Зеленський скасував воєнний стан і мобілізацію

Лис 30, 2023

Таке відео, яке нібито є фрагментом сюжету телеканалу ICTV, поширюють у TikTok.

Мережею шириться фейкове відео, в якому президент Володимир Зеленський “оголошує про скасування воєнного стану в 10 областях України”. 

Про це інформує Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, який розвінчав чергову брехню росіян. “Брехня: президент України скасував воєнний стан і мобілізацію в 10 областях, аби піднімати економіку. Таке відео, яке нібито є фрагментом сюжету телеканалу ICTV, поширюють у TikTok.

Правда: відео запостив акаунт з логотипом ICTV на аватарі, щоб виглядати правдоподібніше, але насправді це – не сторінка каналу, а саме відео є підробкою”, – зазначається у повідомленні.

За даними Центру стратегічних комунікацій, для створення фейку шахраї використали відеозвернення Зеленського від 23 листопада, у якому він говорить про нові санкційні рішення.

“І ні слова – про скасування воєнного стану, цю “заяву” зловмисники наклали поверх оригінального відео”, – повідомили у Центрі.

Також у кінці ролика показують ведучого ICTV, який закликає перейти за посиланням, щоб дізнатися, в яких саме областях скасовують воєнний стан. 

“Цей текст також озвучили поверх відео, а саме посилання є рекламою сумнівного Telegram-каналу”, – зазначено у повідомленні.

Читайте лише перевірені та офіційні джерела!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *