• Сб. Тра 18th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

На Рівненщині створили 38 Рад з питань ВПО

Гру 29, 2023

Громади Рівненщини продовжують активно залучатись до створення Рад з питань внутрішньо переміщених осіб. На сьогодні в області створили 38 таких органів, включаючи раду при облдержадміністрації.

Про це повідомили під час засідання Ради ВПО при Рівненській ОДА.

«Рада ВПО об’єднує людей, які втратили рідне місто й дім й обрали своїм прихистком Рівненщину. Наразі ці люди активно долучаються до діяльності Ради, щоб забезпечити підтримку іншим внутрішньо переміщеним особам, які потребують допомоги та захисту. Серед членів ради є також представники влади та громадського сектору, тобто це спільний майданчик для вирішення існуючих проблем», – сказала заступниця голови ОДА Людмила Шатковська.

Станом на зараз в Рівненській області проживають трохи більше 49 тис. осіб з числа вимушених переселенців. Загалом з початку повномасштабного вторгнення Рівненщина прийняла майже 90 тис. осіб.

«Один із пріоритетів нашої роботи на 2024 рік – соціальна інтеграція ВПО у життя громад. Зокрема, мова йде про працевлаштування. Тому, що значна частина переселенців знаходиться в активному пошуку роботи, проте багатьом важко знайти роботу за фахом. Необхідно залучити усі можливі інструменти та програми державної підтримки, щоб покращити ситуацію», – зазначила голова Ради Олеся Бабушкіна.

Учасники засідання також затвердили регламент Ради ВПО і положення щодо робочих комісій та їх складу. Крім цього прийняли стратегічний план діяльності на наступний рік.

Нагадаємо, Рада ВПО – це консультативно-дорадчий орган, який покликаний захищати права та інтереси переселенців в регіоні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *