• Сб. Тра 18th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Ветерани Рівненщини можуть скористатися єдиною базою щодо своїх гарантій – е-Ветеран

Січ 12, 2024

Для ветеранів створена та працює єдина база знань про пільги та гарантії, якими вони можуть скористатися. Про це під час брифінгу у Рівненській ОДА розповіла начальниця управління у справах ветеранів Департаменту соціальної політики ОДА Марина Корольова.

Сервіс е-Ветеран – це електронний портал, що розроблений Міністерством у справах ветеранів України. Метою порталу є поінформувати ветеранів та членів їхніх родин щодо тих гарантій та пільг, які їм належать. Також тут можна детально ознайомитися із способами та шляхами отримання цих сервісів.

«Дуже важливо, що відтепер таку інформацію можна дізнатися за допомогою смартфону в будь-який зручний час просто вдома. Тобто, аби дізнатися важливу інформацію, яка стосується гарантій та пільг, не потрібно звертатись безпосередньо в державні організації чи установи. Варто зайти на портал https://eveteran.gov.ua/ і вся інформація буде перед вами», – зауважила Марина Корольова.

Так, даний портал виступає своєрідним довідником – єдиною великою базою знань, де зібрано усю необхідну інформацію, яка може бути корисною для ветеранів та членів їхніх родин. І ця інформація викладена дуже просто та зрозуміло.

«Звичайні користувачі можуть зайти на портал та подивитися усю необхідну інформацію довідково. Але якщо ви є ветераном та хочете подати електронну заяву чи отримати через портал конкретну електронну послугу – тоді ви маєте пройти ідентифікацію», – розповіла начальниця управління у справах ветеранів Департаменту соцполітики РівнеОДА.

Далі система перевіряє надісланий вами запит і, у випадку підтвердження статусу ветерана, пропонує подати заяву, пройти тестування чи отримати інші електронні сервіси, що передбачені цією системою.

Модерував брифінг – радник голови ОДА Сергій Татаренко.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *