• Пт. Бер 29th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Росія нарощує гібридну агресію проти України

Кві 14, 2021

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Росія нарощує гібридну агресію проти України, комбінуючи силові і пропагандистські форми та методи для реалізації своїх загарбницьких цілей.

Зокрема, впродовж останніх тижнів агресором інтенсивно поширювались відеоматеріали про рух російських ешелонів з військовою технікою у бік кордонів з Україною, демонструвались прольоти російських бойових гелікоптерів та літаків, та їх готовність до негайного застосування.

Водночас російські окупаційні адміністрації наполегливо “рекомендували” жителям тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях тримати всі документи при собі на випадок стрімкого загострення ситуації з вини України. Крім того, поширювались чутки про нібито планування евакуації літніх осіб, жінок та неповнолітніх дітей на територію Ростовської області (РФ).

У такий спосіб Росія спеціально провокувала загострення регіональної обстановки  з метою визначення реакції України та її партнерів для оцінки готовності спільно протистояти російській збройній агресії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *