• Сб. Тра 4th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Навчання з реалізації ветеранської політики провели на Сарненщині

Лют 29, 2024

Реабілітація, ментальне здоров’я та система надання соцпослуг для ветеранів та членів їх родин. Головні питання на навчальних заняттях для фахівців з питань ветеранської політики одинадцяти територіальних громад Сарненського району, які провели спеціалісти Рівненської ОДА.

«До зустрічі доєдналися представники бізнесу, адже йшлося про державну підтримку роботодавців, які працевлаштовують ветеранів, – розповідає начальниця управління у справах ветеранів Департменту соціальної політики ОДА Марина Корольова. – До програми для тергромад до єднались працівники поліції в частині роботи з родинами загиблих і зниклих без вісти воїнів».

У ході навчання-семінару обговорили створення структурних підрозділів з питань ветеранської політики в територіальних громадах району, а також проведення соціальної роботи, надання соціальних послуг, в тому числі супроводу військовослужбовців, членів їхніх сімей у військових частинах (підрозділах) Збройних Сил України. 

До слова, для забезпечення соціального, медичного захисту, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) та інших заходів соціальної підтримки військовослужбовців на Сарненщині розроблено Районну комплексну програму соціальної підтримки Захисників та Захисниць України на 2023-2025 роки. 

Також в рамках заходу свою роботу презентував Сарненський районний центр психосоціальної підтримки «Життя».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *