• Пн. Кві 29th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

На Рівненщині збільшується мережа закладів для постраждалих від насильства

Бер 6, 2024

Від сьогодні така служба працює у Березному, вона стала 30-ою в області.

Тут є можливість отримати відповідну допомогу, зокрема юридичні та психологічні консультації щодо випадків домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

До слова, торік у Березному зафіксували 133 випадки домашнього насильства , що на 15% більше від попереднього року. Цьогоріч таких звернень вже 36.

«На жаль, кількість випадків домашнього насильства під час війни в Україні зростає. Рівненщина – не виняток, понад 6 тисяч звернень торік, – розповіла заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська. – Тому робимо акцент на створенні соціальних просторів, де надаватимуть різні види допомоги. На сьогодні у громадах області працює 30 таких служб. У планах – відкриття в Острозькій громаді».

Як розповіла директорка Департамент соціальної політики Рівненської ОДА Роза Слободенюк, кошти на облаштування приміщення виділили з держбюджету – 284,5 тисяч гривень. Ще 28 тисяч профінансувала громада. За ці гроші зробили ремонт, придбали комп’ютерну техніку та офісні меблі.

Адреса служби для потерпілих від домашнього насильства: м.Березне, вул.Київська, 5 (другий поверх міського центру соціальних служб), кабінет №4. E-mail: bmcss@ukr.net.

Березнівська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *