• Сб. Тра 18th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

У Рівному компенсовують вартість занять з плавання для дітей з інвалідністю

Бер 20, 2024

З 2024 року в Рівненській міській територіальній громаді, Комплексною міською соціальною програмою «Турбота» передбачено відшкодування витрат, пов’язаних з оплатою відвідувань дитиною з інвалідністю занять з плавання.

Це надзвичайно важливо для  таких дітей. Адже плавання сприяє розвитку м’язів, координації рухів, збільшенню гнучкості та витривалості. Водне середовище дозволяє зменшити вплив гравітації, що робить його ідеальним для дітей з різними фізичними обмеженнями. Раніше у місті не було передбачено компенсації вартості занять з плавання із міського бюджету. Зараз же, за ініціативи секретаря Рівненської міської ради Віктора Шакирзяна. Такі компенсації передбачили у міській програмі «Турбота».

Діти з інвалідністю особливо потребують нашої підтримки та уваги. Відтепер батьки дітей з інвалідністю, які проживають у нашій громаді, можуть отримувати компенсацію вартості занять з плавання, – говорить секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян. – Дбати про дітей та підтримувати їх – наш пріоритет. Переконаний, що якщо в нас є можливості підтримати родини, які виховують дітей з інвалідністю, ми повинні робити для цього все можливе.

Відповідні виплати призначаються батькам дітей з інвалідністю до 18 років, яким за станом здоров’я, плавання, відповідно до медичних рекомендацій призначено, як фізкультурно-спортивна реабілітація та відповідно відсутні протипокази для відвідування басейну.

Вартість одного заняття з плавання для часткового відшкодування витрат, пов’язаних з оплатою відвідувань дитиною з інвалідністю відповідних занять в 2024 році затверджена розпорядженням міського голови та становить 350 гривень, – розповідає директор Департаменту соціальної політики Олена Петрик. – Максимальна кількість занять на рік – 20.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *