• Пт. Тра 17th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Фінансовий кейтеринг для закладів освіти: успішний досвід Зорянської громади на Рівненщині

Кві 3, 2024

Зорянська територіальна громада спільно з програмою U-LEAD з Європою створила Центр фінансового та господарського обслуговування закладів освіти та культури.

Як повідомили в Рівненській ОВА, комунальна бухгалтерська установа працює з 2022 року і забезпечує ведення фінансової звітності 11 освітніх та культурних закладів, які діють у громаді. Завдяки роботі Центру забезпечується повна фінансова автономія цих установ.

«За два роки так званий «фінансовий кейтеринг» довів свою ефективність. Адже це якісні послуги закладам освіти та культури, водночас це оптимізує видатки бюджету Зорянської громади», – зазначив голова громади Михайло Олійник.

Зі слів директорки Центру фінансового та господарського обслуговування закладів освіти та культури Людмили Горобець, обслуговування йде централізовано. Окрім бухгалтерів, у штаті працює юрист, економіст, інженер з охорони праці, енергетик та технолог. Це досить зручно та ефективно для закладів. Кожен із бухгалтерів є також головним бухгалтером закладів, якими він опікується.

Наразі Зорянська громада є однією з небагатьох у регіоні, хто працює у напрямку забезпечення фінансової автономії.

«Зорянська громада хоч і була створена вже на останньому етапі зміни адміністративно-територіального устрою, але відразу почала шукати моделі правильної організації системи влади та забезпечення надання послуг мешканцям. Тож, на сьогодні, у багатьох випадках Зорянську сільську раду можна ставити у приклад для інших», – зазначив керівник регіонального офісу ULEAD з Європою в Рівненській області Руслан Сивий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *