• Чт. Тра 2nd, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Рівне –пілотне місто по впровадженню Стратегії безбар’єрності

Кві 6, 2024

Рівненська громада отримала унікальну можливість участі в пілотуванні нового формату місцевих Рад безбар’єрності, який стартував в Україні.

Як повідомили в міській раді, ця ініціатива стала логічним продовженням затвердженої Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, ініційованого Оленою Зеленською.

Національна стратегія безбар’єрного простору в Україні – це платформа майбутнього без бар’єрів та обмежень, основа становлення суспільства рівних можливостей, де кожен відчуває себе потрібним та важливим незалежно від віку, статі або фізичних особливостей.

Напрацювати стратегію та конкретні плани дій у напрямках формування безбар’єрного середовища нашої громади покликана Рада безбар’єрності Рівненської територіальної громади.

Для забезпечення повної доступності усіх громадян до об’єктів фізичного простору, роботи, інформації, залученості до прийняття рішень, Рада безбар’єрності Рівненської територіальної громади працюватиме у шести напрямах:

  •   освітньому
  •   інформаційному
  •   цифровому
  •   фізичному
  •   суспільному і громадянському
  •   економічному.

Суспільна і громадянська безбар’єрність – напрямок, що доручено координувати модератору –  директору Департаменту Олені Петрик.

3 квітня відбулась перша зустріч, ініційована Депараментом, з учасниками, які залучені до вивчення та аналізування цього напрямку. Присутні голови громадських організацій, активісти, керівники та представники структурних підрозділів виконавчого комітету Рівненської міської ради ознайомились з самою Стратегією безбар’єрності, напрямком роботи, визначили алгоритм дій, формат зустрічей та окреслили завдання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *