• Пт. Тра 3rd, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Всі громади Рівненщини долучилися до просторового планування регіону

Кві 20, 2024

Представники усіх 64 громад Рівненщини долучилися до стратегічної сесії щодо просторового планування регіону. Захід відбувся у межах проєкту USAID «Говерла».

«Розвиток області – процес складний та тривалий. І просторове планування відіграє в ньому визначальну роль, – звернувся до учасників заходу начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль. – Це важливий інструмент, що поєднує питання містобудівної документації та землевпорядкування. Такий план дає розуміння щодо основних сфер життєдіяльності ТГ – розташування школи, магазину, лікарні чи виробництва”.

Очільник області закликав громади вчитися планувати, адже рухатися хаотично вперед неможливо. Лише ті території, які дотримуються своїх стратегій – будуть успішними, розвиватимуться і матимуть більше запитів від бізнесу. 

До участі у стратегічній сесії долучилися представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, експерти та громадськість.

Експерти акцентували увагу на важливості планування та розбудови, визначаючи конкретні кроки для ефективної реалізації планів. За результатами роботи у групах учасники презентували свої напрацювання у дискусійних групах.

Нагадаємо, USAID «Говерла» вже упродовж тривалого часу допомагає громадам Рівненщини з розробкою низки документів. Це стратегії розвитку та плани їх впровадження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *