• Вт. Тра 21st, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

На Рівненщині розширюють міжмуніципальне співробітництво.

Тра 1, 2024

В області вже підписано 59 договорів між громадами, які стали партнерами для надання ефективних послуг населенню.

Про це повідомили в Рівненській ОВА.

Так, нещодавно на Дубенщині з’явилося ще п’ять нових напрямків партнерської співпраці.

У Радивилівській громаді уклали договори про міжмуніципальну співпрацю з Козинською та Крупецькою громадами.

Таким чином, планується покращити  сферу інклюзивної освіти та соціального захисту населення. Йдеться, зокрема, про утримання відділення стаціонарного перебування Радивилівського територіального центру соціального обслуговування, а також ІРЦ.

Окрім того, передбачається й утримання Радивилівського трудового архіву, який зберігає справи установ, що ліквідували на територіях  Козинської, Радивилівської, Крупецької громад.

Підписаний також договір у сфері утримання закладів КНП «Радивилівський центр ПМСД» на території сільських населених пунктів, які забезпечують первинну ланку медичної допомоги жителям сільських територій  Радивилівської, Крупецької і Козинської громад.

У межах співпраці розподілили і видатки на утримання амбулаторій і ФАПів. Йдеться про бюджетне фінансування комунальних послуг, енергоносіїв, частково –  придбання медикаментів.

Підписаний також міжмуніципальний  договір у сфері утримання КП «Радивилів-тепло», який надає послуги з водопостачання на сільських територіях.

Всі договори про міжмуніципальне співробітництво громад укладені терміном на 10 років із можливістю продовження.

Цей крок також дає змогу громадам-підписантам податися на конкурс із розвитку проєктів Рівненської ОВА, який цього року планується відновити.

Співпраця відбулася за юридичної та методичної підтримки фахівців Рівненського регіонального офісу “Говерла” від HOVERLA / проєкт USAID в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *