• Вт. Чер 25th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Очільник Рівного взяв участь в Міжнародній конференції з питань відновлення України

Чер 12, 2024

Секретар Рівненської міської ради та виконувач обов’язків міського голови Рівного, Віктор Шакирзян, разом із представниками Рівненщини, взяв участь у надзвичайно важливій міжнародній події – Міжнародній конференції з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference – URC2024), що відбулася в Берліні.

Захід об’єднав лідерів урядів провідних країн, міжнародних організацій, бізнесу та громадянського суспільства з метою консолідації підтримки для відновлення, відбудови, реформування та модернізації України.

Про це повідомили у Рівненській міській раді.

У конференції взяли участь представники українських громад та іноземні партнери, які зібралися для обговорення екстреної допомоги в задоволенні невідкладних потреб, реалізації проєктів швидкого відновлення, створення привабливих умов для бізнесу та приватних інвестицій, а також активного залучення громадянського суспільства у процеси відбудови України.

Віктор Шакирзян поділився своїми враженнями:

“Мав нагоду особисто провести низку плідних та конструктивних зустрічей з багатьма впливовими європейськими політиками, представниками численних міжнародних делегацій та бізнесу. Серед основних завдань – забезпечення якісної реабілітації для українських військових та цивільних громадян, які були поранені в результаті ворожих атак, організація професійної підготовки відповідних фахівців, участь закордонних партнерів та міжнародних інституцій у створенні реабілітаційних закладів. Ми прагнемо забезпечити високоякісну підтримку людям, які потребують відновлення, сприяючи їхньому поверненню до активного життя та повноцінного функціонування в суспільстві.”

Також Шакирзян підкреслив важливість створення безбар’єрного простору для людей з інвалідністю, зокрема, в Рівненській міській територіальній громаді:

“Рівненська міська територіальна громада є одним з пілотних міст зі створення безбар’єрного простору для людей з інвалідністю. Ми шукаємо надійних міжнародних партнерів, досвід яких дозволить нам якнайкраще реалізувати заходи з доступності.”

У світлі складної енергетичної ситуації в Україні, в.о. міського голови також наголосив на важливості розвитку «зеленої» інфраструктури:

“Ми прагнемо знайти партнерів для розвитку «зеленої» інфраструктури, спрямованої на забезпечення мешканців Рівненської територіальної громади альтернативними екологічно чистими джерелами енергопостачання. Участь міжнародних партнерів дозволить пришвидшити реалізацію цих планів.”

Віктор Шакирзян висловив подяку Президенту України, Кабінету Міністрів, депутатам Верховної Ради України, Міністру закордонних справ України Дмитру Кулебі, дипломатичному корпусу України, країнам-учасницям Європейського Союзу, президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн, уряду Німеччини та Федеральному канцлеру Олафу Шольцу за організацію цього масштабного міжнародного форуму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *