• Вт. Чер 25th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Рівненщина приєдналася до Мережі Регіонів Тримор’я

Чер 14, 2024

З 12 по 13 червня в Любліні (Республіка Польща) відбувся 4-й обʼєднавчий Конгрес самоврядування Ініціативи Трьох Морів/Samorządowy Kongres Trójmorza Forum Gospodarcze.

Про це повідомили в Рівненській обласній раді.

Тримор’я — це своєрідний економічний блок органів влади та партнерів, відомий також як Балто-Адріато-Чорноморська ініціатива. Зараз це 13 країн-учасниць: Австрія, Болгарія, Хорватія, Чехія, Угорщина, Естонія, Литва, Латвія, Польща, Румунія, Словаччина, Словенія та Греція. Стратегічні партнери — ЄС, США та Німеччина. Восени 2023 року Україна стала асоційованою учасницею Тримор’я.

Це дає можливість включати нашу країну в інфраструктурні, енергетичні, освітні та культурні проекти.Конгрес відбувається під Почесним патронатом Президента Польщі Анджея Дуди.

Під час виступу він наголосив на викликах, які стоять перед країнами-учасниками в енергетичній, безпековій, економічній та гуманітарній сферах, і що вони повʼязані з брутальною агресією росії проти України. Водночас, наголосив на беззастережній підтримці України та українців в цій війні.

Рівненщину на цьогорічному Конгресі представляв голова обласної ради Андрій Карауш, заступник голови облдержадміністрації Ігор Павленко та начальниця Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції РОДА Ольга Ютовець.

Під час Конгресу відбулося урочисте прийняття нових асоційованих партнерів у Мережу Регіонів Трьох Морів. Окрім Рівненської, це також Волинська, Тернопільська, Луганська та Одеська області.

“Ініціатива Трьох Морів – це співпраця і розвиток в різних галузях: від економіки і підприємництва – до туризму і мистецтва. Рівненщині та Україні таке партнерство зараз дуже потрібне. І я радий, що обласна рада змогла зробити у це свій внесок”, – зауважив голова РОР Андрій Карауш.

Під час Конгресу був представлений інвестиційний потенціал нашого регіону. Відбулися також дебати регіонів, де говорили про пріоритетні напрямки співробітництва. Це, зокрема, охорона здоров’я, довкілля, енергетична та продовольча безпека, збільшення участі громадян в суспільному житті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *