• Нд. Чер 30th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

За матеріалами СБУ Рівненщини засуджено «чорного зброяра», який хотів продати криміналітету «трофейну» російську зброю

Чер 28, 2024

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав організатор нелегального каналу продажу зброї та боєприпасів у прикордонних регіонах України.

Зловмисником виявився мешканець Луцька. СБУ регіону затримала його у листопаді 2023 року «на гарячому», коли фігурант намагався приховано реалізувати арсенал бойових засобів ураження, а саме – протитанкове озброєння, бойові гранати, набої та стрілецьку зброю російського виробництва.

Встановлено, що потенційними клієнтами були представники кримінальних кіл, яких «чорний зброяр» підшукував через власні зв’язки.

Потрапляння зброї у незаконний обіг могло призвести до загострення криміногенної обстановки та розхитування внутрішньо-політичної ситуації в регіоні.

Зразки бойових засобів ураження він зберігав за місцем постійного проживання, а їхню доставку покупцям здійснював на власному авто.

За наявними даними, «трофейну» російську зброю він отримував через особисті контакти з місць колишніх боєзіткнень у звільнених районах на сході та півдні України.

За матеріалами української спецслужби суд визнав його винним за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Зловмиснику призначено покарання у вигляді трьох років тюремного ув’язнення з позбавленням права займатись діяльністю, яка пов’язана із володінням, носінням, зберіганням, придбанням збутом вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв, їх виробництвом та виготовленням, ремонтом на строк два роки із конфіскацією всього майна.

Комплексні заходи з блокування каналу підпільної торгівлі зброєю проводили співробітники СБУ у Рівненській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *