• Сб. Жов 5th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

«Рівненщина на смак» – культурний проєкт області

Лип 5, 2024

Завдяки традиціям, звичаям, обрядам та ремеслам громади відрізняються і є впізнаванні в культурному розмаїтті Рівненщини. Це й стало одним з основних завдань обласного проекту «Рівненщина на смак».

Про це повідомила начальниця Управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк під час брифінгу.

«Рівненщина на смак» – проєкт, який ініційований Управлінням культури і туризму ОДА. У межах проєкту проводиться ряд спільних з громадами культурно-освітніх заходів, а також відбувається обмін досвідом між фахівцями. Наша мета – згуртовувати громади навколо культурних цінностей. Виявляти унікальні особливості й на них будувати популяризацію народного мистецтва краю», – сказала Любов Романюк.

Також вона додала, що акцент проєкту на рецептах традиційних страв, напоїв, солодощів, «родзинках» які передаються з покоління в покоління.

Важливо наголосити і розповісти про архітектурні, історичні місця та локації громади, презентувати туристичні маршрути і багато іншого. Також у рамках проєкту «Рівненщина на смак» проводиться атестація аматорських колективів.

«Ми вже відвідали 8 громад: Зорянську, Клеванську, Костопільську, Корецьку, Володимирецьку, Семидубську, Немовицьку, Малолюбашанську. Там оглянули об’єкти національного спадку, пройшлися туристичними стежками, познайомилися з творчими доробками майстрів, спробували автентичні страви. Звісно, що вся ця інформація та дослідження дають можливість не лише оновити базу знань, а й виявити нове», – зазначила начальниця управління.Насамкінець Любов Романюк резюмувала, що за підсумками проєкту буде сформований каталог кращих зразків творчого і кулінарного потенціалу Рівненщини. Окрім того, буде проведена ідентифікація громад на природні, історичні, архітектурні, туристичні «магніти», автентичні страви і етноспадщину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *