• Пт. Кві 26th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

«Врятувати Устю»: у Рівному визначили переможця конкурсу студентських наукових робіт ім. Костіна

Кві 28, 2021

Уже найближчим часом ідею хлопця можуть втілити у життя.

У Рівному визначили переможця щорічного конкурсу студентських наукових робіт імені професора Олексія Костіна, який тривалий час завідував кафедрою гідравліки у НУВГП.

Благодійна організація «Фонд Олексія Муляренка» та Національний університет водного господарства та природокористування вже втретє проводять конкурс інноваційних студентських наукових проєктів. Цьогоріч до конкурсної комісії долучився голова Держводагенства Валентин Шліхта.

Обрані роботи можуть стати частиною глобального проєкту. Тож ми сподіваємося, що Валентин Шліхта допоможе нам впровадити важливі ідеї для міста в реальність, – наголосив ініціатор конкурсу Олексій Муляренко.

Впродовж року студенти досліджували тему оздоровлення басейну річки Устя.

На жаль, з проблемою наших рівненських водойм нічого не відбувається.

Наше завдання – тримати увагу на цьому питанні та давати можливість фаховому розвитку наших студентів, – зауважив  Олексій Муляренко.

Традиційно нагородження переможців відбувається на початку лютого, в день народження професора Олексія Костіна, який, до слова, є дідусем ексочільника Рівненської ОДА та депутата Рівнеради Олексія Муляренка.

Втім через карантин організатори прийняли рішення продовжити дату подачі конкурсних робіт до 16 квітня, а нагородження переможців конкурсу запланували на 26 квітня. 

З-поміж усіх наукових робіт, виокремили шість найдостойніших, а перемогу здобув студент 4 курсу НУВГП Микола Клименко.

У своєму дослідженні юний науковець розглядав технології відновлення та захисту поверхневого стоку малої річки в межах урбанізованої території.

Перше та друге місце набрали дуже схожу кількість балів і, на мою думку, ці роботи найбільш готові до практичного втілення, – додав Олексій Муляренко.

Цьогоріч призовий фонд конкурсу становить 30 тисяч гривень, які після нагородження розділили між трійкою найкращих робіт.

Джерело: radiotrek.rv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *