• Сб. Вер 21st, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Рецепт з глибини століть: у Володимирецькій громаді зберігають автентичну традицію, готуючи «Ланцепупики»

Лип 30, 2024

У Володимирецькій громаді Рівненської області активно зберігають та популяризують свої кулінарні традиції.

Однією з таких страв є «Ланцепупики», яка, як і сушена риба в печі, стала гастрономічною візитівкою цього регіону.

Рецепт цієї унікальної страви вдалося віднайти у родини Люсі Підвишенної, яка проживає в селі Біле.

Дослідження проводилося в рамках проєкту «Рівненщина на смак», ініційованого Управлінням культури і туризму Рівненської ОДА.

Ця страва бере свій початок з XIX століття і являє собою картопляні кульки, які подають з грибною підливою та шкварками, а зверху посипають зеленим подрібненим кропом. Пропонуємо вашій увазі рецепт цієї автентичної страви:

  • Відваріть картоплю в мундирі, очистіть і пропустіть через м’ясорубку.
  • Додайте сіль, перець і крохмаль. Замісіть тісто.
  • З тіста сформуйте кульки розміром з волоський горіх.
  • Відваріть їх у підсоленій воді (1 ч. л. солі) до спливання на поверхню.
  • Грибна підлива:
  • Наріжте кубиком цибулю і підсмажте на олії до прозорості.
  • Додайте подрібнені гриби і 0,5 ч. л. солі, смажте 3-5 хвилин.
  • Окремо обсмажте борошно на сухій сковорідці до світло-коричневого відтінку.
  • Розведіть борошно водою, ретельно розмішайте, щоб не було грудочок.
  • Додайте розведене борошно до цибулі з грибами, поперчіть, перемішайте і додайте вершкове масло. Тушкуйте підливу до загусання.
  • Піджарте шкварки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *