• Сб. Вер 21st, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Безпека месенджерів: у Рівненській ОДА вчили захищати інформацію у Telegram, WhatsApp та Viber

Сер 8, 2024

Все частіше цифрові платформи люди використовують не лише у приватних справах, а у своїй роботі. Тим часом, поряд зі зручністю, будь-який месенджер не є захищеним на 100%.

Практичні поради, як налаштувати Telegram, Signal, WhatsApp та Viber, аби тримати свої дані в безпеці – надали під час тренінгу у Рівненській ОДА.

«Ми не можемо захистити свої девайси стовідсотково, проте у наших силах суттєво зменшити шанси кіберзлочинців, – звернувся до присутніх заступник голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Олександр Терещенко. – Варто пам’ятати: ми можемо убезпечити свої месенджери лише на 60%, далі має спрацювати ваше критичне мислення та нульова довіра до будь-якого роду незнайомих листів, дзвінків чи посилань».

Присутні, а це керівники департаментів, управлінь та відділів структурних підрозділів ОДА та її апарату, дізналися про правила, що дозволять зберегти особисту інформацію.

Оперуповноважений відділу протидії кіберзлочинам в Рівненській області Департаменту кіберполіції Нацполіції України майор поліції Віталій Марчак розповів про головні дії для захисту від хакерських маніпуляцій.

Так, будь-який застосунок треба додатково налаштувати – ввімкнути двофакторну автентифікацію, перевірити параметри приватності, обрати свій ступінь анонімності. Налаштовувати необхідно будь-який месенджер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *