• Сб. Вер 21st, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Рівненщина співпрацюватиме із шведською IT-компанією

Вер 11, 2024

Наша область співпрацюватиме із шведською IT-компанією в галузі охорони здоров’я.

Про ефективний обмін медичними даними та розвиток телемедицини йшлося під час онлайн-наради у Рівненській ОДА із представниками шведської ІТ-компанії «Sigma Technology Group».

Як розповів заступник голови ОДА Ігор Павленко, область наразі напрацьовує деталі для майбутньої співпраці зі шведськими партнерами. Так, пілотний проєкт планують реалізувати саме у медичній сфері.

“Один із потенційних напрямів – телемедицина. Адже в закладах охорони здоров’я області є достатньо цифрового обладнання з можливістю передачі даних. Крім цього, обговорили можливість розробки продукту для обміну медичними даними”, – зазначив заступник голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександр Терещенко

До слова, це вже не перша для Рівненщини співпраця із шведськими компаніями чи державними інституціями. Зокрема, минулоріч шведські благодійники передали 6 автівок для громад області. Ініціатором та комунікатором цих процесів, як і цього разу, виступила радник голови ОДА Ольга Яцук.

У підсумку учасники наради домовились провести ще одну зустріч й затвердити план спільного проєкту.

Нагадаємо, Sigma Technology Group, частина Sigma Group, є глобальною технологічною консалтинговою компанією, яка працює в Швеції, Угорщині, Китаї, Норвегії, Німеччині, Косово та Україні, а також постачає власні продукти й послуги в Європу, США та Азію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *