• Сб. Вер 28th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Громади Рівненщини долучаться до відновлення Сумщини

Вер 24, 2024

Очільники Березнівської міської ради та Рокитнівської селищної ради підписали про це меморандум. Згідно з ним шість тергромад з Рівненської, Тернопільської та Київської областей  допомагатимуть шістьом ТГ з прикордоння Сумщини.

Про це повідомили в Рівненській ОВА.

Підписання відбулося на Сумщині  за участі Віце-прем’єр-міністра з відновлення України – Міністра розвитку громад та територій Олексія Кулеби.

“Меморандум спрямований на відновлення соціальної інфраструктури, а також підтримку в інших сферах. Вже визначені перші об’єкти. Розпочнеться співпраця з відновлення дитячого садочка у Конотопі та багатоповерхівки в Охтирці. Допомога областям, що страждають від війни – це наш обов’язок, як тилового регіону. Єдність – наша відповідь агресору», – розповів начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

Ініціатива передбачає співпрацю у сфері гуманітарної допомоги, обмін досвідом управління, подолання кризових та надзвичайних ситуацій, реалізації спільних проєктів.

Олексій Кулеба подякував містам Обухів, Збараж, Тернопіль, а також Березнівській, Рокитнівській та Копичинецькій громадам, які першими долучилися до Меморандуму. Сумщину представили Білопільська, Краснопільська, Юнаківська, Охтирська, Конотопська і Сумська громади.

Меморандум є відкритим для інших громад України. У планах також створення широкої платформи координації та співпраці, що дозволить забезпечити більш ефективну і всебічну допомогу тим, хто цього потребує найбільше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *