• Вт. Кві 16th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

G7 розгляне можливість створення механізмів по боротьбі з пропагандою РФ – МЗС Британії

Тра 6, 2021

Країни G7 розглянуть можливість створення колективних механізмів швидкого реагування щодо стримування російської пропаганди та дезінформації. Про 2 травня, заявив міністр закордонних справ Великобританії Домінік Рааб в інтерв’ю агентству Reuters .

За його словами, Сполучене Королівство, яке в цьому році головує в об’єднанні, сподівається переконати партнерів у необхідності запуску механізмів швидкого реагування, які були б спрямовані на спростування дезінформації, розповсюджуваної з боку Росії.
«Коли ми бачимо брехню, пропаганду або фейковий новини, ми повинні реагувати на це не окремо, а всі разом, щоб надавати спростування і передавати правду нашим громадянам, а також жителям Росії, Китаю і всього світу», – підкреслив глава британського зовнішньополітичного відомства .
Рааб уточнив, що Росія і Китай своїми діями в медійному просторі «намагаються сіяти недовіру» до урядів західних країн, як приклад привівши мала місце дезінформацію про втручання у вибори і вакцинах від коронавируса .
Відповідне висловлювання Рааб зробив напередодні першої за два роки очної зустрічі міністрів закордонних справ G7, яка пройде в Лондоні з 3 по 5 травня. Крім глав МЗС Великобританії, Німеччини, Італії, Канади, США, Франції та Японії, на захід запрошені верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, представники Австралії, Індії, Південної Кореї і ПАР, а також генеральний секретар Асоціації держав Південно- Східної Азії (АСЕАН) Лім Джок Хой.
У суботу, 1 травня, МЗС Великобританії повідомив, що з метою боротьби з дезінформацією і помилковими новинами, а також розширення аудиторії Всесвітня служба «Бі-бі-сі» в 2021-2022 роках отримає додаткові 8 млн. Фунтів (11 млн. Доларів) . Як вказали в британському МЗС, додаткове фінансування Всесвітньої служби Бі-бі-сі, що здійснює мовлення на 42 мовах, включаючи англійську, було виділено після публікації Комплексного огляду питань безпеки, оборони і зовнішньої політики країни в березні цього року.
У ньому відзначалася зростаюча потреба у боротьбі з дезінформацією як в самій Великобританії, так і за кордоном, в тому числі у співпраці з міжнародними партнерами Королівства. Як зазначалося в документі, для протистояння загрозі новинних фейків і надання підтримки незалежних ЗМІ, особливо в російському ближньому зарубіжжі, британський уряд має намір здійснювати програму розвитку ЗМІ та протидії поширенню неправдивої інформації.
Як повідомила тимчасовий повірений у справах США в Україні Крістіна Квін, заявила, що з усіх держав Україна найбільше страждає в результаті російської пропаганди та дезінформації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *