• Вт. Жов 8th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Рівненщина інтегрує цифрові технології у розвиток громад

Жов 8, 2024

Представники Рівненщини взяли участь у форумі з просторового планування громад. Захід, що відбувся днями у Луцьку, об’єднав понад 350 учасників, серед яких представники парламенту, міністерств, обласних адміністрацій, громад та експерти у сфері просторового планування.

Рівненщину на форумі представляв заступник голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександр Терещенко, який виступив під час панельної дискусії «Цифровий простір для сталого майбутнього». У своєму виступі він розповів про досвід регіону у цифровій трансформації та презентував Аналітичний портал Рівненщини, що активно розвивається за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

«Портал уже містить 22 дашборди, з яких 7 – у відкритому доступі, а ще більше десяти перебувають у розробці. Прийняття якісних управлінських рішень на основі цифрових та актуальних даних – головна мета цієї ініціативи. Оцифрування даних також сприяє прозорості у роботі органів влади, адже робить їх більш доступними для громадськості», – зазначив Олександр Терещенко.

Також Рівненська ОДА спільно з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» проводить тренінги, де представники громад навчаються працювати з аналітичними інструментами порталу, проєктувати, створювати та редагувати інтерактивні вебкарти й дашборди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *