• Ср. Жов 23rd, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Бізнес Рівненщини взяв участь у форумі «Зроблено в Україні»

Жов 12, 2024

Представники бізнесу Рівненщини взяли участь у форумі «Зроблено в Україні». Масштабний захід відбувся у Києві.

Про це повідомили в Рівненській ОВА.

Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль та Перша віцепрем’єр-міністерка – Міністерка економіки України Юлія Свириденко презентували проєкти та ініціативи у межах комплексної програми «Зроблено в Україні», ініційованої Президентом Володимиром Зеленським.

Участь у Форумі взяла делегація з Рівненщини на чолі із заступником голови ОДА Олександр Кохан. До заходу долучилися представники бізнесу Рівненщини.

«Форум став важливою платформою для обговорення питань економічного відновлення України, залучення інвестицій та підтримки бізнесу в умовах війни. За вісім місяців існування програми «Зроблено в Україні» бізнес Рівненщини отримав безпрецедентну підтримку від держави», – зазначив Олександр Кохан.

Зокрема, від початку дії програми «5-7-9» підприємці Рівненщини отримали 10 млрд кредитних коштів. За придбану українську сільгосптехніку аграріям Рівненщини вже нараховано понад 764 тис. грн. Держава також компенсує 15% від придбаної української техніки та енергообладнання.

Гранти за програмою єРобота отримали півтори сотні підприємців Рівненщини. В межах «Власної справи» вже виділено 442 млн грн. За рахунок цього буде створено понад 3 тис. робочих місць. Стимулювання попиту серед споживачів у різних сегментах економіки. Це програми єОселя, єВідновлення та «Національний кешбек».Обласні програми підсилюють загальноукраїнську ініціативу «Зроблено в Україні».

Захід організовано Програмою розвитку ООН (ПРООН) у співпраці з Міністерство економіки України, Торгово-промисловою палатою України та Києво-Могилянською бізнес-школою, за фінансової підтримки уряду Японії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *