• Пн. Тра 6th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Пішов з життя митець

Тра 16, 2021

Перестало битися серце Євгенія Васильєва.

Про це написав Володимир Петрів, директор рівненського драмтеатру.

– ВЕЛИКИЙ ДРУГ нашого театру, вдумливий критик, педагог і науковець, режисер, актор, а найголовніше, прекрасна ЛЮДИНА з ВЕЛИЧЕЗНИМ серцем і ВСЕЛЕНСЬКОГО МАСШТАБУ душею…
Євгеній Васильєв
Сьогодні перестало битися ТВОЄ серце. Я пам’ятатиму ТЕБЕ, ДРУЖЕ, як завжди усміхненого і світлого… – йдеться в повідомленні. – Тебе бракуватиме світу. І не лише у глядацькій залі. Нехай ТОБІ буде добре там, на небесах.

ДОВІДКА . Євген Васильєв. Науковий ступінь – доктор філологічних наук
Наукове звання – професор

Васильєв Євген Михайлович у 1993 р. закінчив із відзнакою факультет іноземної філології (спеціальність – учитель російської мови та літератури, англійської мови), а у 1997 р. аспірантуру Рівненського державного педагогічного інституту. У 1992-1993 рр. працював учителем англійської мови СШ № 25 м. Рівного, у 1993 – 1999 рр. – викладачем англійської мови та літератури кафедри романо-германської філології Рівненського державного гуманітарного університету. Упродовж 1994 – 1997 років навчався в аспірантурі того ж університету. У червні 1998 року в Дніпропетровському державному університеті захистив дисертацію «Драматургія парадоксу: проблеми типології» на здобуття наукового ступеня кандидата філологічних наук (спеціальність 10.01.06 – теорія літератури, науковий керівник – доктор філологічних наук, професор Чирков О. С.). З 1999 р. працював у Рівненському інституті слов’янознавства Київського славістичного університету. Завідував кафедрою іноземних мов (1999 – 2006). У 2003 р. отримав вчене звання доцента. У 2006 р. очолив новостворену кафедру теорії та історії світової літератури Рівненського інституту слов’янознавства. З вересня 2012 р. є доцентом кафедри теорії літератури та славістики Рівненського державного гуманітарного університету. У 2015 р. вступив до докторантури Житомирського державного університету імені Івана Франка.

Є. М. Васильєв поєднував викладацьку та наукову діяльність із театральною (як акторською, так і режисерською). Упродовж 2013 – 2016 р. він здійснив постановку шести вистав у Рівненському молодіжному народному театрі: «Оскар і Рожева пані» за повістю Е.-Е. Шмітта. «Коли повертається дощ» Неди Нежданої, «Візит старої дами» Ф. Дюрренматта, «Пігмаліон» Б. Шоу, «Старигань із крилами» А. Курейчика (за мотивами однойменного оповідання Г. Гарсіа Маркеса), «Натюрморт для товстого племінника» Й. Сапдару.

Джерело:7dniv.rv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *