• Сб. Тра 18th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Кваліфікованих продавців запросили роботодавці Рівного, Сарненщини і Дубенщини

Тра 17, 2021

5 місяців знадобилося безробітним Рівненщини, аби опанувати цікаву науку торгівлі. На навчання до Рівненського центру ПТО ДСЗ безробітних, що обрали професію «Продавець продовольчих товарів», направили Рівненський міський центр зайнятості, Рівненська, Сарненська районні та Дубенська міськрайонна філії Рівненського обласного ЦЗ.

Один із найбільших закладів профтехосвіти України має відмінну базу для навчання представників сфери торгівлі – продавців (продовольчих, непродовольчих товарів, з лотка на ринку) та касирів торговельного залу. У навчальних міні-маркеті та магазині-майстерні слухачі вивчають торговельне обладнання, сучасні касові апарати, працюють за адаптованими до умов торгівлі навчальними програмами. Натуральні товари та муляжі, холодильне обладнання, привітні професійні педагоги – така робоча атмосфера до вподоби слухачам. Тут вони відчувають «присмак» майбутньої професії, стають господарями прилавку.

Сьогодні торговельні заклади вимагають від продавців високої самодисципліни, оперативності, відмінних знань правил роботи роздрібної торгівлі, зокрема, особливостей продажу окремих товарів, правил обміну товару та умови вилучення з продажу недоброякісних товарів, правил експлуатації та термінів проведення перевірок ваговимірювальних приладів, змісту та порядку оформлення товарно-супровідних документів тощо. А ще продавці мають бути стресостійкими та неконфліктними.

Свої найкращі професійні якості під час навчання, виробничої практики та державної кваліфікаційної атестації продемонстрували слухачі, що навчалися  за груповою формою навчання та за індивідуальними навчальними планами.

Ми згадували про наполегливих, старанних, відповідальних і привітних продавців у попередніх матеріалах та фільмах, а сьогодні хочемо щиро привітати усіх із успішним завершенням навчання, отриманими свідоцтвами державного зразка та новим професійним шляхом. Впевнені: кожна із випускниць гідно представить на ринку послуг свою професію.

Пораділи успіхам тепер уже колег і партнери закладу освіти – роботодавці. Вже під час виробничої практики слухачки влилися у нові колективи та адаптувалися до майбутніх робочих місць. Так, працевлаштування запропонували рівненський Гастроном №1, сарненський магазин, рівненський заклад обслуговування, а також дубенські продуктові магазини.

Схвально відгукуються про слухачок методист Наталя Місюра, педагоги Валентина Зубік та Ірина Кухарук, майстер виробничого навчання Неоніла Євтушок. Заступниця директора Рівненського центру ПТО ДСЗ Оксана Зигалова зазначає:

«Потужна матеріально-технічна база, досвідчені педагоги та оперативне реагування на вимоги ринку дозволяють нам у короткі терміни готувати кваліфіковані кадри для різних галузей. Одна із найзатребуваніших професій залишається професія продавця. Приємно, що рівень підготовки наших випускниць оцінили роботодавці, отож залишається побажати продавцям вдячних клієнтів і гідної оплати праці!».

За підсумками навчання випускниці отримали свідоцтва державного зразка та із особливим натхненням і відмінними знаннями приступають до роботи.

Джерело: 7dniv.rv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *