• Сб. Кві 20th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

У Рівненській ЦМЛ буде сучасний центр трансплантології

Тра 27, 2021

Рівне стане одним із небагатьох міст України, яке матиме сучасний центр трансплантології. Центральна міська лікарня вже отримала на його будівництво перший транш у сумі майже 10 мільйонів гривень.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів народний обранець від Рівного Олександр Ковальчук, який долучився до цієї справи. «У квітні цього року до мене, як народного депутата, звернулася адміністрація Центральної міської лікарні з проханням посприяти у фінансуванні будівництва на базі лікарні нового операційного блоку сучасного центру трансплантології».

До слова, рівненський медичний заклад має ліцензію на проведення трансплантацій, а рівненські лікарі разом із бригадою хірургів Національного інституту хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова вже провели дві операції із пересадки серця – в кінці минулого року та на початку нинішнього травня.

Відтак, на запрошення Олександра Ковальчука Рівненську центральну міську лікарню, яка ввійшла до пілотного проєкту МОЗу із відкриття трансплантаційних відділень, нещодавно відвідали голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький та його заступниця, голова підкомітету з питань сучасних медичних технологій та розвитку трансплантології Оксана Дмитрієва, з якими обговорювали це питання.

Як результат, проєкт уже віддали на експертизу. А далі (після проведення тендеру) розпочнеться зведення центру трансплантології, яке, за попередніми розрахунками, обійдеться орієнтовно в 27 мільйонів гривень. Зі слів головного лікаря Рівненської центральної міської лікарні Євгена Кучерука, створення в медзакладі сучасного операційного блоку з двома операційними, які не поступатимуться європейським стандартам, дозволить проводити до 500 таких операцій із пересадки нирок, серця і печінки. А це – майже 10% від загальної потреби з трансплантації в Україні на рік.

Надія ПРИШЛЯК

Джерело: 7dniv.rv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *