Понад 121 тисяча школярів Рівненщини цього навчального року отримували всі види харчування. Це на 16% більше, ніж торік.
Про це повідомив начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.
«90% учнів мали можливість отримувати гарячі обіди. Усі громади області забезпечували безкоштовне харчування для дітей початкових класів. Наша спільна мета, незважаючи на виклики війни, – виховати здорове покоління зі сформованими харчовими звичками ще з дитинства», – наголосив Коваль.
Послугу харчування організували у 491 школі області. Зокрема:
- у 245 закладах їжу готували самостійно,
- у 204 – на аутсорсингу,
- у 61 – за допомогою кейтерингу.
У 93% шкіл області впроваджено постійно діючі процедури моніторингу харчування, а 775 шкільних кухарів пройшли відповідне навчання.
Ці зміни відбуваються в межах реалізації національної Стратегії реформування системи шкільного харчування, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською.