• Пт. Бер 29th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Олександр Лукашенко фактично визнав «Л/ДНР», – делегація України в ТГК

Чер 3, 2021

Лукашенко запропонував «слідчим» з ОРДЛО допитати Романа Протасевича щодо його можливої участі в боях на Донбасі.

Олександр Лукашенко де-факто визнав маріонеткові «республіки» на Донбасі, коли запросив «слідчих з ОРДЛО», щоб ті допитати затриманого опозиціонера Романа Протасевича. Про це заявив представник Донецька в українській делегації в політичній підгрупі в ТКГ Сергій Гармаш у своєму «Facebook».
Гармаш повідомив, що Лукашенко запропонував «слідчим» допитати Протасевича щодо його можливої участі в боях на Донбасі на боці України.
«Заяву … можна розглядати як де-факто визнання режимом Лукашенка маріонеткових “республік”. Білоруський узурпатор, “забув” , що територія ОРДЛО є територією України? І це в Мінську – місті в якому підписувалися так звані “Мінські угоди”, що закріплюють цей постулат як основу мирного врегулювання конфлікту з Росією на Донбасі», – заявив Гармаш.
Таке запрошення О. Лукашенко для «слідчих» відправив через справжню другу сторону конфлікту – президента Росії.
«Безумовно, це (заява Лукашенка, – ред.) продуманий і демонстративний крок. Причому, показово, що запрошення маріонетковим “слідчим республік” він відправив через справжню другу сторону конфлікту – президента Росії. Звичайно, після цього у Москви практично не може бути аргументів проти перенесення переговорного процесу з Білорусі в іншу країну. Після цієї заяви Мінськ вже відкрито перестав бути нейтральним», – сказав Гармаш.

       Раніше Білоруські спецслужби повідомляли, що затриманий Роман Протасевич воював на Донбасі в складі українського батальйону «Азов». Засновник батальйону Андрій Білецький у відповідь розповів, що білоруський опозиціонер був на війні, однак не як військовий, а як журналіст. Згодом бойовики «ЛНР» відкрили проти Протасевича «справу», яка стосується його нібито участі в бойових діях в складі «Азову» у 2014-2015 роках.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував бойовикам терористичного угруповання «ЛНР» приїхати до Мінська та допитати Протасевича.
Такими своїми діями О.Лукашенко займає активну позицію щодо підтримки військової агресії з боку РФ проти України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *