• Сб. Тра 4th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Нещодавно на Рівненщині пройшов Весняний мандрівний табір «Стежками князів Острозьких”

Чер 16, 2021

З 21 по 23 травня молодь з усією України подорожувала мальовничими куточками Рівненщини в пошуках пригод та нових знайомств.

Цьогоріч у заході взяло участь 50 чоловік, зокрема були представники Волині, Рівненщини, Київщини, Житомирщини і так далі. Організаторами заходу були громадські організації «Центр суспільних перетворень», «Права Ініціатива», «Національний альянс».
Мандрівка розпочалася в Острозі, а завершилася в урочищі Гурби, де у квітні 1944 відбувся один з найбільших боїв УПА проти з’єднань НКВС та ЧА. Протягом маршруту учасники мали змогу побувати на екскурсії в Острозькому замку, Межиріцькому монастирі, руїнах Новомалинського палацу, пройтися екологічною стежкою у Бущі, побачити повстанський побут у криївці в Гурбах. Під час таборування молодь пройшла військовий та ідеологічний вишколи.
Засновник Мандрівного табору «Стежками князів Острозьких» Юрій Устимчук зазначає:

«Я з юнацького віку таборую. Для мене це не просто туристичний похід, а можливість нових знайомств, досвіду, розвитку. Цьогоріч виникли певні труднощі з фінансуванням, адже місцева влада з різних причин мінімально підтримує організацію такого класного заходу, як «Стежки». Також на кількість учасників вплинув і ковід-19. Наступного року плануємо багато цікавого, тому запрошуємо любителів екстриму до участі».

Також своїми враженнями поділилася учасниця заходу Дарія Борисович:

«Я на таборі вже удруге. Вперше мене туди запросив мій хлопець. Я страшно намучилася з мозолями й іншим, але позитивних вражень було набагато більше. Після «Стежок» я вже побувала на іншому таборі «Звитяга», і зупинятися на цьому аж ніяк не планую».

Загалом, Весняний мандрівний табір «Стежками князів Острозьких» уперше пройшов у 2014 році. З того часу майже 400 хлопців і дівчат відвідали Рівненщину. Чимало з них під враженнями вступило в Острозьку академію. Наступний захід заплановано на весну 2022 року.


Автор: Олександр Подвишенний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *