• Чт. Кві 25th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Путлерюгенд в Криму

Чер 18, 2021

Відеоблог Євгенія Лешана про новий етап мілітаризації освіти та виховання дітей і підлітків на тимчасово окупованій Росією території АР Крим.

Навесні командування Чорноморського флоту РФ зустрічалося з окупаційною владою Криму та адміністрацією Сімферополя з питання створення на півострові центру військово-патріотичного виховання молоді «Авангард», аналогічного тому, що вже відкрився у підмосковному парку «Патріот».

Центр вміщає 600 курсантів одночасно, а за рік через нього проходитимуть тридцять тисяч курсантів.

Влада РФ планує збудувати ще 37 таких центрів – і один з них в окупованому Криму. 8 червня окупацiйний «совет міністров» забрав під будівництво «Авангарду» земельні ділянки з кадастровими номерами 573 і 426 в селі Оріхове, що біля міста Саки. Колись в Оріховому був дитячий табір імені Юрія Гагаріна. Саме землі табору та ще одну порожню ділянку поруч окупанти й забрали під створення кримського військово-дитячого центру.

Дії РФ у відношенні до дітей на окупованих територіях нагадують політику нацистської Німеччини періоду Другої світової війни із створенням т.зв. “Гітлер’ю́генд або ж Гітлерюгенд” (молодіжна нацистська воєнізована організація, головний кадровий резерв НСДАП).

Нагадаємо для РФ, що мілітаризація дитячого виховання на окупованій території – це воєнний злочин. Так само воєнним злочином є й призов мешканців окупованої території до окупаційної армії. З 2015 року окупанти призвали до своєї армії 28 тисяч кримчан, і щороку ця цифра зростає.

Українські правозахисники разом із прокуратурою Автономної Республіки Крим і Севастополя збирають докази цих злочинів і передають повідомлення до Міжнародного кримінального суду. Але кінець мілітаризації покладе лише деокупація Криму.

Нацистська Німеччина за свої злочини понесла відповідальність, сподіваємось та чекаємо побачити посадовців Кремля перед міжнародним трибуналом…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *