• Пт. Бер 29th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

У Рівному провели ще одну трансплантацію серця

Лип 12, 2021

Іще одна операція з трансплантції серця відбулася вчора вночі в Рівненській ЦМЛ. Її зробили медики ЦМЛ Рівного спільно з лікарями Національного інституту хірургії та трансплантології імені О. Шалімова та НДСЛ «Охматдит». Про це повідомив міський голова Рівного Олександр ТРЕТЯК. 

Реципієнтом є жінка 60 років з Рівненського району. Після операції перебуває в реанімації Рівненської ЦМЛ. Донор – чоловік 45 років, мешканець Рівненської області. Поступив до ЦМЛ з черепно-мозковою травмою, яка призвела до смерті головного мозку.

– Неймовірна подяка медикам. Їхня робота – дивовижна! – зазначив мер. – Окрема подяка головному лікарю ЦМЛ Кучеруку Євгену Філімоновичу. Здоров’я пацієнту, в грудях якої б’ється нове серце! Здоров’я ще двом реципієнтам, однорічній та п’ятирічній діткам, у яких відбудеться пересадка нирок та печінки в Охматдиті! 

Висловлюю співчуття рідним донора… Завдяки їхньому рішенню у час невимовного горя, подаровано шанси на життя одразу кільком людям!

Кожна така історія – це неймовірна напруга людських емоцій, почуттів, страхів та надій. А ще Божої допомоги.

Стратегічно важливо розвивати трансплантацію в Рівному, а не відправляти людей за кордон, де операції коштують в п’ять разів дорожче. Будемо розвивати цей напрямок пересадки органів в Рівному, бо потреба в операціях з трансплантації величезна, – наголосив очільник міської громади.

Джерело: 7dniv.rv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *