• Пт. Кві 19th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Вісім продуктів, які шкідливі для серця

Сер 7, 2021

Список продуктів, яких слід уникати або вживати якомога рідше.

За ступенем шкідливості фахівці ВООЗ прирівняли ковбасу і бекон до цигарок. Результати досліджень показали: вживання переробленого м’яса підвищує ризик розвитку раку кишечника.

Оброблені продукти з додаванням цукру і солі замість повноцінного сніданку, обіду або вечері – шкідливі для організму.

Людям, які мають проблеми із серцево судинною системою, радять уникати, а то і зовсім виключити з раціону цукор. Балувати себе морозивом, тістечками та цукерками дозволено максимум раз на тиждень. А порція ласощів повинна бути невеликою. 

Підвищена денна норма білка – це додаткове навантаження на нирки та серце. Любителі протеїнових коктейлів запросто можуть опинитися на лікарняному ліжку.

Лікарі прийшли до висновку, що вживання фастфуду призводить до виникнення різних запалень в кровоносних судинах і збільшує вміст тригліцеридів в організмі.

У енергетичних напоях дуже багато цукру, а також речовин, які можуть підвищувати кров’яний тиск або викликати аритмію.

Сіль в нашу їжу потрапляє не тільки, коли ви солите страву. Вона є і в багатьох готових продуктах. Часто ми перевищуємо рекомендовану добову норму солі в кілька разів.

82% жирів в кокосовій олії – насичені. Це більше, ніж в соняшниковій олії, тваринному жирі і салі. Дослідження показують, що це може збільшити рівень «поганого» холестерину.

Джерело: radiotrek.rv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *