Список продуктів, яких слід уникати або вживати якомога рідше.
За ступенем шкідливості фахівці ВООЗ прирівняли ковбасу і бекон до цигарок. Результати досліджень показали: вживання переробленого м’яса підвищує ризик розвитку раку кишечника.
Оброблені продукти з додаванням цукру і солі замість повноцінного сніданку, обіду або вечері – шкідливі для організму.
Людям, які мають проблеми із серцево судинною системою, радять уникати, а то і зовсім виключити з раціону цукор. Балувати себе морозивом, тістечками та цукерками дозволено максимум раз на тиждень. А порція ласощів повинна бути невеликою.
Підвищена денна норма білка – це додаткове навантаження на нирки та серце. Любителі протеїнових коктейлів запросто можуть опинитися на лікарняному ліжку.
Лікарі прийшли до висновку, що вживання фастфуду призводить до виникнення різних запалень в кровоносних судинах і збільшує вміст тригліцеридів в організмі.
У енергетичних напоях дуже багато цукру, а також речовин, які можуть підвищувати кров’яний тиск або викликати аритмію.
Сіль в нашу їжу потрапляє не тільки, коли ви солите страву. Вона є і в багатьох готових продуктах. Часто ми перевищуємо рекомендовану добову норму солі в кілька разів.
82% жирів в кокосовій олії – насичені. Це більше, ніж в соняшниковій олії, тваринному жирі і салі. Дослідження показують, що це може збільшити рівень «поганого» холестерину.
Джерело: radiotrek.rv.ua