• Нд. Тра 19th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Михайло Кузів представив у Рівному свої «Джерела»

Сер 15, 2021

Під таким романтичним гаслом у виставковій залі Рівненського обласного краєзнавчого музею відкрита персональна виставка сучасного тернопільського художника, графіка та дизайнера Михайла КУЗІВА.

Заслужений діяч мистецтв України та член Національної спілки художників України представив на виставці близько 60 робіт. Живописець є лауреатом та удостоєний багатьох всеукраїнських та обласних мистецьких премій, учасник «Міжнародного арт-фестивалю «Вишиванка як код нації», що проходив у місті Барселона (Іспанія).

Графіка Михайла Кузіва стала відомою далекого 1991 року. Тоді студент Львівського політехнічного інституту взяв участь у престижному конкурсі «Нове ім’я» та розпочав свою творчу діяльність художника-живописця. Михайло Кузів – учасник більш як 50 міжнародних, всеукраїнських, зональних і обласних художніх виставок «Імпреза», «Високий замок» (Львів), «Жіночий образ у сучасному українському мистецтві» та «Соборність» (м. Київ).

Художник плідно працює, він постійно у творчості. Михайло Петрович – художник-живописець, пост-модерніст. Він майстер у сфері станкового та монументального живопису, графіки та дизайну.

Твори Михайла Кузіва експонуються в музеях України, державних та громадських установах, Рівненському обласному краєзнавчому музеї, є окрасою багатьох приватних колекцій в Україні та за її межами. Зараз митець – доцент кафедри образотворчого мистецтва Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка.

Відвідувачі виставки маститого живописця щиро вдячні директорові музею, заслуженому діячу культури України Олександру Булизі, завідувачці сектору мистецтв Тетяні Міненко за організовану виставку та чудову можливість доторкнутися до прекрасного, збагатитися духовно й надихнутися на нові справи.

Володимир П’ЯНКОВ-КОВАЛЬ, журналіст

Богдан СТОЛЯРЧУК, професор РДГУ

Джерело: 7dniv.rv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *