Якщо додасте до щоденного меню кавуни, отримаєте багато переваг та користі для здоров’я.
Одна склянка кавуна може містити:
12 г вуглеводів;
0,26 мг вітаміну А, який є важливим для здоров’я шкіри та очей;
12 мг вітаміну С, що сприяє зміцненню імунної системи та засвоєнню заліза;
170 мг калію, він допомагає знизити кров’яний тиск, також важливий для роботи нервів;
0,1 мг вітаміну В6, він допомагає організму розщеплювати білок, що споживає людина, а також важливий для імунної системи та роботи нервів.
та взагалі не містить жиру, холестерину чи натрію.
У кавунах є лікопен (Lycopene) — відомий антиоксидант. Хоча вивчення переваг лікопену для здоров’я ще триває, вже відомо його потенціал у запобіганні хронічним захворюванням: діабету, остеопорозу, раку тощо.
Джерело: 7dniv.rv.ua